Een aantal betrokken Tilburgers stak de koppen bijeen in het project ‘deburgemeestervantilburg’ en proberen met hun ideeën op een positieve manier een bijdrage te leveren aan de keuze voor een nieuwe burgemeester. Om het profiel dat de gemeente naar buiten bracht uit te breiden, schreef de club een pamflet en legde dat voor aan een aantal (bekende) Tilburgers, waaronder Marc Heuvelmans (directeur BORT) en Adryo Toorians (veiligheid). Op de website deburgemeestervantilburg.nl, die dinsdag 29 augustus om 14.00 online gaat, staan hun reacties, vastgelegd op film (enkele filmpjes zijn nog in productie).

Naast belangrijke aandachtspunten als Social Innovation (speerpunt Tilburgs beleid) en Veiligheid, roert ‘deburgemeestervantilburg’ ook de afkomst van de kandidaat aan, en wijst erop dat we niet op voorhand al een Tilburgse kandidaat moeten uitsluiten. “Een burgemeester dient zijn burgers tot op het bot te kennen en hoe comfortabel is het als hij niet zijn eerste ambtsjaren hoeft te besteden aan het ontcijferen van zijn inwoners? Als we een goeie social innovator vinden kan die meteen aan de gang met het verder doen opbloeien van de stad, die de laatste jaren al begon uit zijn schulp te kruipen”, aldus het pamflet. Het doel van de ‘campagne’ is dan ook dat Tilburgers inzien dat hun stad er wel degelijk toe doet, derhalve het minderwaardigheidscomplex van zich afschudden en trots zijn op Tilburg.

De projectgroep probeert zowel serieus als met een aantal ludieke uitingen en acties de aandacht te vestigen op het belang van een capabele stadsbestuurder en schroomt daarbij dan ook niet tegengas te geven aan de door gemeente uitgesproken voorkeur voor een vrouw. In deze heikele kwestie brengt Fred van Boesschoten (een karakter van poppenspeler Frans van der Meer) op de website enkele nuances aan…

Het is voor iedereen mogelijk om ook op het pamflet (op de website) te reageren.

‘Deburgemeestervantilburg’ is een project van Gilaworks Digital Daredevils, dat geen banden heeft met de gemeente Tilburg en het project belangeloos uitvoert. Om de ‘campagne’ te bekostigen liet de projectgroep tassen en t-shirts maken die via de website zijn aan te schaffen.

_________________________________________________

niet voor publicatie:
meer informatie Tom Pijnenburg / info@gilaworks.nl / 06 2472 7057
tevens bijgevoegd PAMFLET ‘een nieuwe burgemeester’ (PDF)

Share This