Iets nieuws in de stad van de kruikezeikers

Maandag 18 maart om 11:00 uur, 2 dagen voor de Provinciale Statenverkiezingen, ging hier de eerste aflevering van Kruikverhoor in ‘premiere’. Opdat u maar gewaarschuwd bent! Een poos geleden startte Gilaworks de website www.deburgemeestervantilburg.nl.  Allereerst deed de site dienst als de officiële campagne site voor een niet bij name te noemen burgemeesterskandidaat voor Tilburg. Daarna maakten JACE van de Ven, Frank van Pamelen en Tom Pijnenburg enkele interviews met de inmiddels nieuw aangestelde burgemeester van Tilburg; Theo Weterings. Ook ex-burgemeester Ruud Vreeman kwam voorbij.

Nu iets nieuws: Het Kruikverhoor.
In de eerste aflevering voelen we ex-gemeenteraadslid en voormalig fractievoorzitter van GROENLINKS-Tilburg, Joris Bengevoord kritisch aan de tand. Joris is als huidig burgemeester van Winterswijk met roots in Tilburg ook ‘een burgemeester van Tilburg‘ te noemen.

Het 15 minuten durend gesprek dat Frank van Pamelen en Tom Pijnenburg met Joris hadden vond op een bijzondere locatie plaats,  namelijk het in transitie verkerend Stadskantoor 1.

Waar gaat het over?
tilburg, winterswijk, de jacht, de gekozen burgemeester, mondriaan, van gogh, zorg, kermis, gay-(not-so)-pride, en meer.

Waar te zien?
op www.deburgemeestervantilburg.nl

Aan het programma werkten mee:
Joris Bengevoord (geïnterviewde)
Tom Pijnenburg (productie, script, interview, techniek)
Frank van Pamelen (script, interview)
Dominic Marcus van Corstanje (drone opnamen)
Peter van Noppen (floor manager)
Fred van Boesschoten (voice over trailer)

Met dank aan Marloes Harleman (extra camera)

Share This