Social Innovation Startup

Wij zoeken een nieuwe burgemeester voor Tilburg; een innovator pur sang. Tilburg is de stad van Social Innovation en bovendien zijn we een van de gemeenten die zijn aangewezen om het vertrouwensexperiment te mogen aangaan rondom het basisinkomen. Lees ons Pamflet waarmee we het profiel dat door de gemeente naar buiten werd gebracht willen uitbreiden.

Fred van Boesschoten

Fred van Boesschoten vertolkt de stem van het volk als geen ander met zijn Koe-Waarheden; “Nie maawe, mar haande öt de maawe”. Een vrouwelijke burgemeester is aan Fred niet besteed.

JACE van de Ven

JACE van de Ven zal altijd dé Stadsdichter van Tilburg blijven. Als eerst aangestelde Stadsdichter wordt hij in de stad alom gewaardeerd om zijn verzen, maar vooral ook gevreesd om zijn scherpe columns.

Marc Heuvelmans

Als directeur van BORT (Bedrijven Overleg Regio Tilburg) vertegenwoordigt Marc Heuvelmans grote regionale bedrijven. In zijn ogen past daar een daadkrachtige Tilburgse burgemeester bij.

Zjef Naaijkens

Directeur van Raakveld (zorgwerkplaats) en creatief-cultureel ondernemer Zjef Naaijkens heeft zo zijn eigen ideeën over hoe om te gaan met werklozen en kansarme medemensen.

Mirjam Smulders

Bij PON (sociaal-en cultureel-onderzoeksbureau) volgt  Mirjam Smulders op de voet wat mensen bezighoudt. Ze wil graag samenwerken met de nieuwe burgemeester en hoopt op een open en innovatieve houding.

Adryo Toorians

Samen met de scheidende burgemeester speelde Adryo Toorians een belangrijke rol bij het ondermijnen van de criminaliteit in Tilburg.  Hij hoopt dat de nieuwe burgemeester zich daar ook weer stevig voor zal inzetten.

‘Welkom uit Tilburg

Ik houd zo van die stedelijke wrat
die lelijk uit de hand gelopen vlek
vol wansmaak en verveling en gebrek
Voor Tilburg ga ik elke keer weer plat’

(Driek van Wissen)

met deze campagne trok een daadwerkelijke burgemeesterskandidaat de aandacht van zowel de gemeenteraad als de pers bij het benoemen van een nieuwe burgemeester voor Tilburg.

Share This